Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Destinații

Peste 100 de mii de vizitatori au vizitat într-un an Giardini di Zoe

Giardini di Zoe, grădina realizată de un italian în Hunedoara, atrage peste 100 de mii de vizitatori într-un an, conform: https://renasterea.ro/.

Giardini di Zoe, o grădină spectaculoasă creată de Giovanni Salvatelli, un italian pasionat de horticultură, a reușit să atragă peste 100 de mii de vizitatori într-un singur an. Această oază de verdeață, situată în comuna Banpotoc din județul Hunedoara, a devenit un punct de atracție major pentru turiști și localnici deopotrivă, după ce a fost deschisă publicului acum șase ani.

 

Giovanni Salvatelli a început proiectul Giardini di Zoe acum 20 de ani, transformându-și hobby-ul într-un veritabil paradis botanic. Deși grădina a fost deschisă oficial pentru public în urmă cu șase ani, în acest timp a cunoscut o popularitate explozivă. Ramona Morar, administratorul grădinii, afirmă că numărul de vizitatori a crescut semnificativ datorită frumuseții și unicității locului.

 

“Le suntem recunoscători vizitatorilor, pentru că datorită lor am ajuns cunoscuți,” spune Ramona Morar. În zilele de duminică și în perioadele speciale, cum ar fi înflorirea trandafirilor sau sezonul lalelelor, numărul de vizitatori poate ajunge până la 2.000 pe zi, cu o medie generală de 800-1.000 de persoane zilnic.

Grădina poartă numele nepoatei lui Giovanni, Zoe, iar odată cu nașterea nepotului său, Achile, proiectul a fost extins cu încă aproximativ patru hectare și jumătate. Planurile de viitor includ plantarea a două labirinturi, unul din Carpinus betulus și altul din Taxus baccata, precum și adăugarea unor sculpturi aduse din Italia și realizate de artiști români.

 

Deschisă zilnic între orele 9.00 și 20.00, cu ultima intrare la ora 19.00, Giardini di Zoe oferă un loc de relaxare și contemplare pentru toți vizitatorii. Prețul biletelor este accesibil: 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru copiii între 3 și 12 ani, precum și pentru persoanele de peste 65 de ani, iar copiii sub 3 ani au intrare gratuită.

Giovanni Salvatelli descrie grădina sa ca fiind prototipul femeii ideale, deoarece “natura nu te dezamăgește niciodată.” Această declarație reflectă pasiunea și dedicația cu care a creat și îngrijit Giardini di Zoe, transformând-o într-un loc de poveste și o destinație de neuitat pentru toți cei care o vizitează.

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...