Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Diverse

Muzeul Ciocolatei din Köln, o incursiune în istoria dulce a umanității

Ciocolata, consumată de peste cinci milenii, are o istorie fascinantă ce începe în America de Sud cu olmecii, mayașii și aztecii, și continuă până în prezent, fiind redefinită de europeni, conform: https://www.tion.ro/.

 

Schokoladenmuseum Köln, cel mai mare muzeu dedicat ciocolatei din Europa, este un loc unde această poveste prinde viață.

 

Inaugurat în 1993 în Köln, pe peninsula Rheinauhafen, muzeul este o atracție de top, cu 650.000 de vizitatori anual și 4.000 de tururi ghidate. Fondatorul său, Hans Imhoff, inspirat de succesul unei expoziții din 1989, a transformat pasiunea sa pentru ciocolată într-un muzeu impresionant, susținut de producătorul elvețian Lindt & Sprüngli.

 

Vizitatorii pot explora o expoziție ce se întinde pe 4.000 de metri pătrați, unde se află un mic tropicarium cu arbori de cacao, mașini miniaturale de fabricat ciocolată, și faimoasa fântână de ciocolată de 3 metri înălțime. Printre exponatele deosebite se numără boluri din porțelan și argint din secolele XVIII-XIX și vase precolumbiene pentru băut ciocolată.

Muzeul oferă și cursuri distractive pentru copii și adulți, iar magazinul de la intrare este plin de produse delicioase. Prețul unui bilet pentru adulți este de 15,50 euro, cu reduceri pentru diverse categorii și grupuri.

Schokoladenmuseum Köln nu doar celebrează ciocolata, ci și educă vizitatorii despre evoluția și producția acestui desert îndrăgit, fiind un exemplu de succes în peisajul muzeal global.

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...