Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Concerte și Spectacole

Cei mai mari artişti ai jazz-ului vor urca pe scena din Poiana Lupului la Gărâna Jazz Festival

Gărâna Jazz Festival deschide porţile celei de-a 28-a ediţii. Cei mai mari artişti ai jazz-ului vor urca pe scena din Poiana Lupului în perioasa 11-14 iulie 2024.

Este o ediție cu artiști foarte mari din care doi sunt surprize majore.

E vorba de Christian McBride și proiectul său Ursa Major. El va cănta chiar în prima zi a festivalului. Christian McBride a câștigat anul acesta premiu de cel mai mare artist de jazz al anului, într-o competiție jurizată de Asociația Mondială a Jurnaliștilor de jazz.

Sâmbătă, din punctul meu de vedere, capul de afiș al multor ani, proiectul Esbjörn Svensson Trio, 30 tribute. Este un concert în care vor cânta toți marii artiști ai nordului, suedez și norvegieni, cam în egală măsură. Un proiect care a fost creat ca să aniverseze cei 30 de ani de la formarea acestui fantastic grup, un grup care, la vremea lui, a fost cel mai important grup de jazz al lumii. Un grup care a reușit să umple Maracana pentru un simplu concert, nu pentru un festival sau altceva.

În plus, sunt vedete incontestabile ale scenei mondiale, cum sunt Kinga Glyk, cum e Airelle Besson Q-tet, cum e Tort Gustavsen, Ariel Brínguez din spania cu un proiect excepțional Nostalgia Cubana.

Vor fi și concertele de la biserica din Văliug, vineri, sâmbătă și duminică, cu artiști reprezentativi ai scenei de jazz actuale din România. Este vorba despre grupul Amfitrio, cel mai vogă la ora actuală, e vorba de Cári Tibor care recent a cântat și la Radio Reşiţa, e vorba de alte grupuri care în momentul de față sunt în mare vogă peste tot,” a declarat, pentru Radio Reşiţa, organinizatorul Gãrâna Jazz Festival, Marius Giura.

Gărâna Jazz Festival deschide porţile celei de-a 28-a ediţii. Cei mai mari artişti ai jazz-ului vor urca pe scena din Poiana Lupului în perioasa 11-14 iulie 2024.

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-urile: garana-jazz.ro sau bilete.ro. Preţul unui bilet este de 140 de lei, iar abonamentul costă 520 de lei.

„Eu mi aș dori ca publicul din tot banatul să percuteze și să vină la acest festival. Au șansa să vadă artiști foarte foarte mari. E un festival de renume internațional. Cam 30% din spectatori vin din străinătate. Pot să vă spun că sunt în jur de 44 de ziariști străini, mulți dintre ei americani și toți de la publicații de specialitate.

Este un festival important al lumii, la care mi aș dori foarte mult să vină foarte mulți reșițeni, pentru că festivalul ăsta e important pentru zona Banatului Montan și pentru județul Caraș-Severin, dar și pentru cei din Timiș, Arad și peste tot unde postul dumneavoastră de radio se aude,” a mai declarat Marius Giura.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...