Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Administrație

Blocaj confirmat! Lugojul fără primar.

În urma ședinței de consiliu de joi, 27 iunie, Lugojul a rămas fără conducător interimar pentru următoarele trei luni, determinând un blocaj administrativ, conform: https://redesteptarea.ro/. După lungi dezbateri, consilierii locali nu au reușit să aleagă un viceprimar care să preia frâiele orașului.

Ședința din luna iunie a atras un număr record de participanți în ultimii patru ani, reflectând importanța punctelor de pe ordinea de zi. Cel mai așteptat moment a fost votul secret pentru alegerea noului viceprimar, însă acesta nu a avut loc din cauza neînțelegerilor politice.

Adrian Serendan, conducătorul ședinței, a invitat grupul consilierilor PSD să facă o propunere directă pentru funcția de viceprimar. În replică, Iosif Crăciunescu, liderul grupului PSD, a subliniat că PNL-ul, care a câștigat alegerile din 2020, are responsabilitatea de a-și duce mandatul până la capăt, adică până în septembrie 2024.

Discuțiile au continuat, cu Serendan acuzând PSD-ul de lipsă de asumare, în timp ce Crăciunescu a subliniat că PSD-ul va prelua conducerea orașului abia de la 1 octombrie, după finalizarea alegerilor din 9 iunie 2024.

Bogdan Ștefan Blidariu, viceprimarul demisionar, a clarificat că retragerea lui și a altor membri din administrație nu înseamnă un blocaj, ci doar o tranziție normală către noua conducere.

Juristul Dan Ciucu a intervenit, explicând că secretarul municipiului preia conducerea doar în cazul în care consiliul este dizolvat, ceea ce nu este situația de față. Astfel, fără un interimar desemnat, Lugojul se confruntă cu un blocaj administrativ, fără precedent în istoria recentă a orașului.

Vă recomandăm

Social

Astăzi, Timișoara oferă o gamă variată de activități culturale și de divertisment. Festivalul Launmomentdat continuă în Parcul Regina Maria, iar evenimentele includ filme, concerte...

Știri

Lucrările de amenajare a centrului civic continuă   Lucrările de amenajare a centrului civic din Lugoj continuă, aducând noi elemente menite să îmbunătățească aspectul...

Știri

Alertă în Timișoara: Copilă de 14 ani dispărută, poliția cere ajutorul publicului   O adolescentă de 14 ani, Andreea Rahela Moisa, a dispărut din...

Știri

Lugojul se pregătește de un weekend de sărbătoare: Ziua Etniilor, Festivalul Berii și Saltimbanciada   Lugojul va deveni, timp de trei zile, epicentrul festivităților...