Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Să cânte muzica! Rugi bănățene în numeroase sate din zona Lugojului, de Nașterea Maicii Domnului

Sfânta sărbătoare a ”Naşterii Maicii Domnului” patronează peste 30 de localităţi din estul judeţului, prilej cu care în data de 8 septembrie, pe lângă hramul bisericii, în multe din aceste sate se vor organiza şi tradiţionalele rugi bănăţene.
Locuitorii din Boldur, Buziaş, Chizătău, Crivina, Gruni, Valea Lungă, Fădimac, Hodoş, Măguri, Jena, Păru, Visag, Racoviţa, Coştei – Sâlha, Secaş, Crivobara, Şanoviţa, Brestovăţ, Bethausen, Cutina, Gladna Română, Jureşti, Margina, Mâtnicu Mic, Nevrincea, Cutina, Pogăneşti, Răchita, Remetea Luncă, Sinteşti, Susani şi Baloşeşti se pregătesc să serbeze cum se cuvine această zi.

Mare rugă va fi lângă Făget. Este ”Nedeea Românilor din Răchita”, organizată de ad­mi­nis­trația comunei Dumbrava, în data de 8-9 septembrie.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Între orele 11 și 15, la căminul Cultural din localitate va fi organizată o expoziție artizanală, după care, între orele 15 și 16 va fi un concurs gastronomic. De la 17, 30 începe slujba de vecernie la Biserica Ortodoxă.

La 18 va fi alaiul portului popular, iar la orele 19 începe spectacolul, care va fi deschis de Ansamblul ”Florile Banatului” din Răchita. După acesta vor urca pe scenă solistele Denisa Jarja și Ionela Bădălău, acompaniate de formația condusă de Marian Jarja.

Sărbătoarea va fi închisă în data de 9 septembrie cu o discotecă la cămin, care începe la orele 19.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Timp de două zile, în 8-9 septembrie, cap de afiş va fi și Buziaşul, cu renumiții soliști Nicu Novac și Andreea Chisăliță, alături de formația condusă de instrumentistul Lăzărică Cega. La Chizătău, manifestarea va ţine tot două zile. În prima zi, programul folcloric va fi susţinut de îndrăgita Dana Gruescu, Toni Bagiu și formația condusă de Titel Brestovicean.

În cea de-a doua zi vor susține recitaluri interpretele Roxana Bodi și Narcisa Spiridon. Şi la Jena ruga va fi în 8 şi 9 septembrie, iar pe scenă va urca îndrăgitele interprete Stana Stepanescu, Andreea Dragoman, solistul Cristian Tomoni, acompaniat de propria formație, dar și ”Ava Music” și Boji.

La Sâlha – Coșteiu, în 8-9 septembrie, vor fi prezente Dochia Banda și Margareta Suter. În localitatea Crivina, în data de 8 septembrie va avea loc ”Întâlnirea fiilor satului”.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Pe scenă va urca Dumitru Stoicănescu și Roxana Groza.

Şi la Hodoş evenimentul va avea loc în 8 septembrie, iar buna voie va fi întreţinută de formația Olanii și proprii interpreți.sursa: redesteptarea.ro

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Noile cărți de identitate electronice nu pot fi emise pentru că Serviciile de Evidență a Populației nu au primit echipamentele necesare. Documentele, care vor...

AUDIO & VIDEO

Lavinia Călina a devenit un reper în literatura de fantezie și SF românească. De 10 ani, Lavinia ne poartă prin lumile ei fantastice, apocaliptice...

Social

La finele săptămânii trecute, în zilele de 15 și 16 septembrie, Asociația Free Amely 2007 a organizat o campanie de sterilizare gratuită a câinilor...

Cultură

În prima săptămână de la punerea în vânzare a biletelor, oamenii fie au cumpărat un bilet, fie s-au rezervat intervale orare de vizitare pentru...