Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Să cânte muzica! Rugi bănățene în numeroase sate din zona Lugojului, de Nașterea Maicii Domnului

Sfânta sărbătoare a ”Naşterii Maicii Domnului” patronează peste 30 de localităţi din estul judeţului, prilej cu care în data de 8 septembrie, pe lângă hramul bisericii, în multe din aceste sate se vor organiza şi tradiţionalele rugi bănăţene.
Locuitorii din Boldur, Buziaş, Chizătău, Crivina, Gruni, Valea Lungă, Fădimac, Hodoş, Măguri, Jena, Păru, Visag, Racoviţa, Coştei – Sâlha, Secaş, Crivobara, Şanoviţa, Brestovăţ, Bethausen, Cutina, Gladna Română, Jureşti, Margina, Mâtnicu Mic, Nevrincea, Cutina, Pogăneşti, Răchita, Remetea Luncă, Sinteşti, Susani şi Baloşeşti se pregătesc să serbeze cum se cuvine această zi.

Mare rugă va fi lângă Făget. Este ”Nedeea Românilor din Răchita”, organizată de ad­mi­nis­trația comunei Dumbrava, în data de 8-9 septembrie.

Între orele 11 și 15, la căminul Cultural din localitate va fi organizată o expoziție artizanală, după care, între orele 15 și 16 va fi un concurs gastronomic. De la 17, 30 începe slujba de vecernie la Biserica Ortodoxă.

La 18 va fi alaiul portului popular, iar la orele 19 începe spectacolul, care va fi deschis de Ansamblul ”Florile Banatului” din Răchita. După acesta vor urca pe scenă solistele Denisa Jarja și Ionela Bădălău, acompaniate de formația condusă de Marian Jarja.

Sărbătoarea va fi închisă în data de 9 septembrie cu o discotecă la cămin, care începe la orele 19.

Timp de două zile, în 8-9 septembrie, cap de afiş va fi și Buziaşul, cu renumiții soliști Nicu Novac și Andreea Chisăliță, alături de formația condusă de instrumentistul Lăzărică Cega. La Chizătău, manifestarea va ţine tot două zile. În prima zi, programul folcloric va fi susţinut de îndrăgita Dana Gruescu, Toni Bagiu și formația condusă de Titel Brestovicean.

În cea de-a doua zi vor susține recitaluri interpretele Roxana Bodi și Narcisa Spiridon. Şi la Jena ruga va fi în 8 şi 9 septembrie, iar pe scenă va urca îndrăgitele interprete Stana Stepanescu, Andreea Dragoman, solistul Cristian Tomoni, acompaniat de propria formație, dar și ”Ava Music” și Boji.

La Sâlha – Coșteiu, în 8-9 septembrie, vor fi prezente Dochia Banda și Margareta Suter. În localitatea Crivina, în data de 8 septembrie va avea loc ”Întâlnirea fiilor satului”.

Pe scenă va urca Dumitru Stoicănescu și Roxana Groza.

Şi la Hodoş evenimentul va avea loc în 8 septembrie, iar buna voie va fi întreţinută de formația Olanii și proprii interpreți.sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

AUDIO & VIDEO

Anul 2023 aducea voleiului feminin lugojean cele mai mari performanțe din istoria clubului CSM: câștigarea Supercupei și a Cupei României, clasarea pe locul 3...

Știri

După-amiază cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o vacă a rămas blocată în nămol. Pompierii de la subunitatea din...

Advertorial

Un om dedicat tuturor celor care au nevoie de sprijin, un om care cunoaşte nevoile cetăţenilor şi care are experiență în administraţie, gestionează corect...

Transmisie Live

Simfonia Florilor ediția a II-a 17 MAI 2027. Transmisie LIVE din Piața J. C. Drăgan din LugojWeekend-ul acesta, Lugojenii si nu numai sunt invitați...