Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

ALEGERI 2024

Președinții PSD și PNL au agreat comasarea alegerilor din 2024.

Liderii PSD şi PNL ar fi convenit un calendar complet al celor patru tipuri de alegeri electorale din 2024, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.
Potrivit surselor citate, pe 9 iunie europarlamentarele ar urma să se comaseze cu alegerile locale, iar în decembrie alegerile parlamentare ar putea fi organizate împreună cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.
Pornind de la acest consens în Coaliţie se negociază în continuare modul în care PSD şi PSD vor construi viitoarea guvernare.
Conform surselor citate, PSD şi PNL nu vor participa pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare ci fiecare formaţiune va avea candidaţii în mare majoritate a cazurilor pe funcţiile pe care le deţine deja, restul unde USR sau PMP au funcţii publice urmând să fie împărţite şi să candideze fie PSD, fie PNL în funcţie de negocierile punctuale.
De asemenea candidatul la prezidenţiale va fi stabilit în urma sondajelor, după alegerile din 9 iunie iar premierul va fi dat de partidul care nu va deţine candidatura pentru funcţia de Preşedinte al României.
Preşedinţii PSD şi PNL au agreat deja comasarea alegerilor, dar o decizie finală va fi luată în urma şedinţei de coaliţie care ar urma să se desfăşoare joi, 8 februarie.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Politică

Avocata Elena Viorica Danciu este opțiunea Partidului Național Conservator Român la fotoliul de primar al municipiului Lugoj. Candidatura sa a fost lansată în cadrul...

Cultură

Sinagoga Neologă din Lugoj, alături de alte șapte sinagogi din Banat și Arad, poate fi vizitată virtual, pe platforma ”Poveștile Sinagogilor” a Asociației ”Pantograf”....

ALEGERI 2024

Direct la Subiect cu Ilie Petrovici, directorul Casei de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Discutăm despre cum a găsit această instituție la venirea lui...

Educație

Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” va implementa un proiect ce îi va purta numele. Virtualizare Liceul “Aurel Vlaicu” pentru Integrare Coordonată și Unitară (VLAICU) își...