Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Știri

Lugojeanca Alexandra Pricop creează obiectele decorative desprinse din povești

Lugojeanca Alexandra Pricop este creatoare de frumos. Arta sa, plină de muzică și poezie, încântă ochiul și înalță sufletul. Obiectele realizate de ea sub sigla ARTISNAL POURINGS pot fi utilizate ca piese în decor sau ca instrumente pentru momentele de relaxare. Aceste produse se împart în două categorii: lumânări parfumate și lumânări din ceară de albine.

 

Lumânările parfumate decorative oferă încăperii o aromă plăcută în timp ce lumânările 100% naturale au diverse proprietăți de purificare a aerului, având în același timp un miros extrem de natural. Aromele lumânărilor parfumate sunt diverse și se pot alege după preferință, precum și modelul dorit, deoarece sunt mereu  aplecată spre gustul și cerința clienților.

Cu toate că Alexandra a absolvit Facultatea de Chimie chemarea spre artă a determinat-o ca deocamdată să urmeze drumul artei creative. De câțiva ani confecționează diferite obiecte cum ar fi lumânări parfumate și lumânări din ceară de albine, mărțișoare ceramice  și nu numai.

 

,,Am un mic atelier la Lugoj în casa părintească. Simt de multe ori nevoia să îmi exprim gândurile și sentimentele prin ceea ce produc. Atracția spre artă și frumos mi s-a dezvoltat probabil la școala de muzică de la Lugoj, Filaret Barbu. Primele lumânări le-am făcut în 2019 în pandemie. Probabil că restricțiile la care eram supuși m-au îndemnat să îmi ocup timpul cu ceva. Cu ceva creativ și util. Am creat lumânări pentru momentele festive din familie. Tehnica producerii lumânărilor am învățat-o documentându-mă singură. Am citit multe articole și având în spate munca de laborator din facultate nu mi-a fost greu să deprind și această îndeletnicire. Proporțiile și rețetele le-am adaptat la noua cerință. E tot un fel de chimie așa că sunt pe un teritoriul pe care în stăpânesc. Ceara, materia primă o procur de la apicultori,, spune Alexandra Pricop, artist plastic.

Un  artist se inspiră din realitatea înconjurătoare. Tot așa și Alexandra,  atent și discret observator al naturii se inspiră din coloritul și parfumul anotimpurilor.

,,Sursa de inspirație este mediul înconjurător, anotimpurile cu coloritul lor specific și nu în ultimul rând starea mea de spirit. De multe ori creez din imaginație. Lumea din interiorul unui creator de artă este fascinantă și inepuizabilă. Mă consider artist, mai exact un artist în devenire cu mari speranțe în viitor. Până în prezent nu am avut o expoziție personală dar particip la diferite târguri și fac reclamă produselor mele prin mijloacele mediatice pe care mi le oferă Internetul,, afirmă Alexandra Pricop.

Alexandra recunoaște că această îndeletnicire nu-i poate asigura existența drept pentru care dorește să intre în învățământ și să devină profesor de chimie.

,,Produsele pe care le confecționez nu-mi pot asigura prin vânzare traiul de zi cu zi și vor rămâne doar un hobby. Acest mic business este unul de nișă. Vara este un sezon mort. Oamenii nu prea folosesc lumânări. Sezonul începe toamna și se sfârșește de Paște. Doresc să intru în învățământ. Am predat la AFTER- SCHOOL și o perioadă chiar la Liceul Coriolan Brediceanu din Lugoj. În această vară intenționez să îmi dau definitivatul, dar cu siguranță voi rămâne mereu credincioasă pasiunii mele. Sper ca flacăra lumânărilor mele să lumineze și să încălzească sufletele celor care le cumpără!, încheie Alexandra Pricop.

Pe Alexandra puteți să o găsiți pe pagina sa de Facebook sau la diverse târguri, unde își comercializează produsele, cum e și târgul de 8 Martie, de la Lugoj.

Dan TIMARU

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

ALEGERI 2024

Direct la Subiect cu Ilie Petrovici, directorul Casei de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Discutăm despre cum a găsit această instituție la venirea lui...

Știri

Programul întreruperilor de curent în judeţul Timiş, pentru această săptămână, a fost actualizat de către Rețele Electrice Banat Miercuri, 17 aprilie Giera, Toager –...

Direct la Subiect

Doi lugojeni au plecat într-o aventură epică, pentru a străbate pe bicicletă cele mai misterioase locuri din India. Povestea lor a început în Delhi,...

Știri

Primăria Lugoj a câștigat definitiv în instanță contestația împoriva deciziei date de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor care cerea reevaluarea primei oferte. Managerul...