Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Social

Lecție de empatie! Voluntari din Austria și Germania la Adăpostul Free Amely din Lugoj

Într-o lume în care abandonul și suferința animalelor fără stăpân reprezintă o realitate dureroasă, voluntariatul devine o armă puternică în lupta pentru bunăstarea acestora. La Lugoj, un grup de opt tineri voluntari, patru din Austria și patru din Germania, au oferit o lecție de empatie.

Luca Spilles, Chrissy Schwartz, Monika Kozlawska, Jenni Spilles, Johanna Obermann, Josefine Obermann, Katja Staud și Julia Staud, cu toții membri ai asociației Pfotenherz – Tierschutz mit Verstand e.V. din Germania au dedicat două săptămâni pentru a lucra împreună cu administratorii adăpostului pentru animalele fără stăpân Free Amely.

Această experiență nu numai că a adus beneficii reale pentru adăpost și pentru cele peste 100 de animale aflate în grija adăpostului, ci a subliniat și importanța conștientizării și a acțiunii în prevenirea abandonului și a necesității sterilizării animalelor. Motivația voluntarilor lor a fost alimentată de dorința de a contribui la îmbunătățirea vieții animalelor și de a înțelege mai bine provocările cu care se confruntă adăposturile pentru animalele fără stăpân.

Experiența în adăpostul Free Amely din Lugoj nu numai că i-a sensibilizat pe acești tineri voluntari, dar a reprezentat și un exemplu de colaborare transnațională și implicare comunitară în protejarea animalelor fără stăpân. Problemele legate de binele animalelor continuă să fie o preocupare majoră, iar astfel de inițiative aduc speranță și inspiră alte comunități să acționeze pentru a asigura un viitor mai bun pentru animale.

Tinerii voluntari au transmis un mesaj important comunității lugojene: este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor pentru a schimba în bine lucrurile în ceea ce privește soarta animalelor fără stăpân. Spiritul civic, responsabilitatea și grija față de orice ființă sunt elemente cheie pentru a avea o societate civilizată.

Oamenii care vor să sprijine Asociația Free Amely 2007 pot face oricând donații în euro, în contul IBAN: RO94 RZBR 0000 0600 1417 0401, BIC / SWIFT: RZBRROBU sau în lei, cont IBAN: RO24 RZBR 0000 0600 0972 6733, BIC / SWIFT: RZBRROBU, ambele deschise la Raiffeisen Bank, titular cont Asociația Free Amely 2007. Se poate dona și prin PayPal, la adresa free_amely_2007@yahoo.com.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Concerte și Spectacole

Loredana, Shift, Nane, Dorian Popa, Nicoleta Voica, Georgiana Lobonț și Florin Boita vor concerta în weekend într-un oraș din Timiș. Cel mai vestic oraș...

Concerte și Spectacole

Sub motto-ul: „Uniți în diversitate”, Casa de Cultură a municipiului Timișoara organizează un concert, unde sunt așteptați soliștii români Nico, Cezar Ouatu și artista...

De Vizitat

O nouă taxă de cazare adoptată de guvernul elen a intrat în vigoare luna aceasta, ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de...

Știri

Un bărbat de 75 de ani, care a traversat strada prin loc marcat, dar pe culoarea roşie a semaforului, în Timişoara, a fost lovit...