Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Călătorii

Grecia a introdus o nouă taxă pentru turiști.

Taxa este pentru rezistența la schimbările climatice și este plătită de fiecare turist. Aceasta a intrat în vigoare ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de reconstrucție în urma incendiilor forestiere și inundațiilor severe.

Este vorba despre un sistem de plată în trepte, în funcție de clasarea unității de cazare.

Este, de asemenea, o taxă sezonieră, având efect doar în lunile turistice: din martie până în octombrie.

Din noiembrie până în februarie, taxa de rezistență la climă va rămâne la nivelul vechii taxe pe pat.

Cei cazați în apartamente și hoteluri de una și două stele vor trebui acum să plătească un euro și cincizeci de cenți, în timp ce oaspeții din hotelurile de trei stele vor plăti trei euro.

Sejururile la hoteluri de patru stele vor fi taxate cu șapte euro în plus pe baza noului sistem, iar taxa aplicabilă pentru hotelurile de lux de cinci stele va fi de zece euro.

Taxele nu vor fi incluse în prețurile cotate de operatori și agenții de turism și trebuie plătite la fața locului în moneda locală (euro).

Guvernul elen a declarat că se așteaptă ca această nouă taxă să genereze un venit suplimentar de până la trei sute de milioane de euro în 2024, dublându-și bugetul rezervelor speciale.

oua taxă se va aplica chiriilor pe termen scurt rezervate prin intermediul platformelor online, spre deosebire de taxa de cazare anterioară.

„Rezervele speciale vor crește de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro”, începând cu 2024, a spus Mitsotakis într-un discurs anual despre prioritățile economice.

Mitsotakis a precizat, de asemenea, că Grecia își va îndeplini obiectivele fiscale, indiferent de costurile economice ale incendiilor și inundațiilor, arată GreekCityTimes, citat de dcnews.

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Politică

Avocata Elena Viorica Danciu este opțiunea Partidului Național Conservator Român la fotoliul de primar al municipiului Lugoj. Candidatura sa a fost lansată în cadrul...

Cultură

Sinagoga Neologă din Lugoj, alături de alte șapte sinagogi din Banat și Arad, poate fi vizitată virtual, pe platforma ”Poveștile Sinagogilor” a Asociației ”Pantograf”....

ALEGERI 2024

Direct la Subiect cu Ilie Petrovici, directorul Casei de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Discutăm despre cum a găsit această instituție la venirea lui...

Știri

Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și condiții de ploi slabe spre sfârșitul intervalului, în nordul Crișanei. Vântul...