Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Social

Daruri pentru copiii nevoiași! Campania națională ShoeBox are loc și la Lugoj

Lucrurile bune au nevoie de timp pentru a fi înfăptuite.
Iată de ce la Lugoj campania ShoeBox, prin care copiii defavorizați au șansa de a se bucura de un dar de Crăciun care să le aducă un strop de speranță și un zâmbet pe față, a luat deja startul. Mecanismul campaniei este foarte simplu.

Oamenii cu suflet mare, care doresc să ajute, trebuie să aleagă o cutie goală de pantofi în care să pună jucării, hăinuțe, rechizite sau alimente neperisabile. Este foarte important ca toate lucrurile donate să fie noi, iar cutia să fie împachetată frumos, cu hârtie, astfel încât cei mici să o deschidă cât mai ușor. Fiecare cutie trebuie să aibă o etichetă unde se specifică sexul și categoria de vârstă la care se încadrează obiectele dinăuntru.
Punctele de colectare pentru cutiile aducătoare de bucurie sunt Centrul de Tineret Lugoj, situat pe strada Bucegi nr. 21, unde oamenii pot să vină în intervalul orar 12-19 (0751/766167 – persoană de contact Silviu), Casa de Cultură “Traian Grozăvescu” Lugoj, Spl. Coriolan Brediceanu nr. 4, interval orar 10-17 (0732/971451 – persoană de contact Adela) și Clubul Copiilor Lugoj, strada Comuna din Paris nr. 5, interval orar 10-17, (0766/516372 – persoană de contact Simona). Toate donațiile vor fi strânse și distribuite înainte de Crăciun.

”ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune. Dacă deschidem bine ochii, o să găsim la fiecare colț de stradă un copil sau adolescent singur, flămând, înfrigurat și părăsit. Nu salvăm lumea cu o cutie de pantofi umplută cu dulciuri și alte lucruri, dar vom învăța, în timp, să ne gândim la ceea ce avem și nu le ceea ce ne mai dorim. Vom învăța să prețuim perna pe care ne odihnim capul seara sau fularul de la gât. Vom învăța să râdem vieții în față și să apucăm cu amândouă mâinile de viitorul nostru”, transmit inițiatorii campaniei.

Campania ShoeBox este o inițiativă de ajutorare a copiilor din familii cu posibilități materiale reduse începută în anul 2007 de o familie din Cluj, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara.

Conceptul presupune ca donatorul să ofere unul sau mai multe cadouri cu un volum rezonabil, care să încapă într-o cutie de pantofi, de aici și denumirea de ”ShoeBox”.

sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Cultură

De la cei mai mici, la cei mai mari, lugojenii sunt invitați miercuri, de la ora 11, la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, la un...

Sport

După un meci viu disputat, cu multe momente dramatice, CSM Lugoj pierde duelul disputat acasă cu Rapid București. La final, scorul a fost 1-3...

Știri

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece în Banat. Cerul va prezenta unele înnorări ziua în Munții Parâng, iar noaptea și în rest....

Știri

Trei persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza comunei Remetea Mare. În accident au fost...