Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Administrație

Dacă vrem, Lugojul poate fi mai curat! Va exista un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar

Reprezentanții administrației locale au semnat, la începutul acestei luni, contractul pentru acest proiect, extrem de util municipiului în privința curățeniei. Intenția este de a rezolva problema gunoaielor care se aruncă la periferia orașului.
Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru anul 2022, în cadrul ”Componentei C3 – Managementul deșeurilor, Subinvestiția I.1.A – Înființare de centre de colectare prin aport voluntar”.

Acesta are scopul de a dezvolta, moderniza și completa sistemele de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ. Termenul pentru construirea centrului este de 12 luni.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Conform documentației emise, ”proiectul vizează amenajarea unui Centru de Colectare cu Aport Voluntar (CAV) destinat comunităților urbane din municipiu. Acesta reprezintă o unitate de gospodărie comunală care se află la periferia localității și are rolul de a colecta deșeurile verzi și speciale (care nu pot fi colectate prin sistemul door-to-door). Centrul se integrează în sistemul de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul unităților administrativ-teritoriale”.

Centrul de Colectare prin Aport Voluntar un perimetru de 5.120 metri pătrați și o suprafață construită de 379 metri pătrați, acoperită de o copertină.

”Centrul de Aport Voluntar va permite colectarea eficientă a diferitelor tipuri de deșeuri, cum ar fi cele voluminoase, verzi, lemnul, hârtia și cartonul, deșeu­rile inerte, metalul, deșeurile recuperabile/reutilizabile, sticla, uleiurile, textilele, anvelopele, deșeurile electrice și electronice mici și deșeurile periculoase. Va funcționa în intravilanul localității Lugoj, în zona industrială a orașului, la aproximativ 3,3 kilometri de centrul orașului, la intrarea dinspre Timișoara”, au transmis reprezentanții adminis­trației locale.

Se va construi și o platformă carosabilă, platformă betonată pentru containerele de tip baracă, canalizare pentru colectarea apelor pluviale, spații verzi cu gazon și copertină metalică pentru protecția containerelor deschise.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/

Proiectul mai include și instalarea unor echipamente esențiale pentru funcționarea eficientă a centrului, precum cântarul pentru autocamioane, containerele pentru deșeuri, platformele mobile și multe altele.

sursa: redesteptarea.ro

Publicitate. Scroll pentru a continua.
flanco.ro/
Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știri

Noile cărți de identitate electronice nu pot fi emise pentru că Serviciile de Evidență a Populației nu au primit echipamentele necesare. Documentele, care vor...

AUDIO & VIDEO

Lavinia Călina a devenit un reper în literatura de fantezie și SF românească. De 10 ani, Lavinia ne poartă prin lumile ei fantastice, apocaliptice...

Social

La finele săptămânii trecute, în zilele de 15 și 16 septembrie, Asociația Free Amely 2007 a organizat o campanie de sterilizare gratuită a câinilor...

Cultură

În prima săptămână de la punerea în vânzare a biletelor, oamenii fie au cumpărat un bilet, fie s-au rezervat intervale orare de vizitare pentru...