Connect with us

Hi, what are you looking for?

flanco.ro/

Administrație

Aproape finalizat! Noul stadion al Lugojului, de lângă fosta Autogară, ar putea fi terminat în această lună

Termenul inițial, anun­țat de constructor pentru luna octombrie sau după cum a fost prevăzut, pentru începutul lunii noiembrie, va fi depășit.Lucrările la arena cu 500 de locuri, de lângă digul de apărare se află în fază avansată.

Startul proiectului a fost dat în 6 februarie 2023. În cele nouă luni de zile care au trecut de la prima cupă de excavator, pe o suprafață de peste 76.000 km, s-au construit și finalizat două terenuri de sport, dintre care unul de dimensiuni omologate pentru fotbalul de seniori, o clădire cu un nivel, pentru vestiare, magazii, birouri, grupuri sanitare și altele și gardul împrejmuitor. La cele două terenuri au fost montate și instalațiile de nocturnă.Pentru terenul principal, de fotbal, care are dimensiunile de 105m/68m au fost prevăzuți șase stâlpi cu proiectoare luminoase pe sistem LED, iar terenul multi­funcțional, cu dimensiunile de 40m/20m are patru stâlpi.

În prezent, se lucrează la parcarea bazei, care va avea obligatoriu, două locuri pentru autocare, la finisajele din interiorul clădirii multifuncțio­nale și la instalațiile de racordare la principalele rețele de utilități.

500 de locuri, în tribune

Terenul mare a fost acoperit cu suprafață sintetică, iar terenul mic a fost construit din tartan și este destinat jocurilor de minifotbal, handbal, baschet, tenis de câmp. Baza sportivă va avea și tribune cu 500 de locuri, deocamdată fiind finalizată doar fundația pe care urmează să fie montat scheletul metalic de susținere și scaunele individuale.Odată finalizat, amplasamentul va intra în administrarea Clubului Sportiv Municipal, care va muta pregătirea centrului de copii și juniori de la Stadionul Tineretului. Pe terenul de fotbal de la Autogară va avea acces și echipa de seniori, când condițiile meteo vor împiedica desfășurarea antrenamentelor la stadion și la fostul Liceu Agricol.

Condițiile de pregătire, îmbunătățite

Dezvoltarea infrastructurii sportive în oraș a beneficiat în ultimul timp de o serie de investiții și lucrări care au îmbunătățit condițiile de pregătire ale sportivilor.

Cele mai multe eforturi au fost direcționate spre stadion, unde a fost reabilitată pista de atletism, care a primit un covor de tartan, s-a montat o in­sta­la­ție de nocturnă, s-a modernizat tribuna oficială, s-au refăcut vestiarele principale, spațiile de sub tribuna unu, s-a adus îmbunătățiri la terenul doi, de antrenament, s-au adăugat miniterenuri sintetice de antrenament și s-au început unele lucrări la tribuna doi.

De asemenea, CSM Lugoj a refăcut terenul de fotbal de la fostul Liceu Agricol, unde s-a tasat terenul, s-a însă­mânțat iarbă, s-a adăugat o instalație de irigare, s-a pus gard pe o parte a terenului urmând să fie completat perimetral, s-a montat o plasă în spatele uneia dintre porți și urmează să fie aduse două containere pentru vestiare. Terenul va fi folosit pentru antrenamentele echipei municipiului. În această perioadă se ridică o nouă sală de sport la Liceul ”Valeriu Braniște”.


sursa: redesteptarea.ro

Adăuga comentariul tău !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Cultură

De la cei mai mici, la cei mai mari, lugojenii sunt invitați miercuri, de la ora 11, la Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, la un...

Sport

După un meci viu disputat, cu multe momente dramatice, CSM Lugoj pierde duelul disputat acasă cu Rapid București. La final, scorul a fost 1-3...

Știri

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece în Banat. Cerul va prezenta unele înnorări ziua în Munții Parâng, iar noaptea și în rest....

Știri

Trei persoane au ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc pe raza comunei Remetea Mare. În accident au fost...